رک

معرفی انواع مختلف رک

lazy

رک در IT و به طور کلی در شبکه، سخت افزاری است که ماژول های سخت افزاری مانند سرور، استوریج، سوییچ و روتر و یو پی اس و دیگر تجهیزات شبکه را در خود جای می‌دهد. بدین ترتیب در فضایی مناسب و امن، طبقات منسجمی برای نگهداری تجهیزات شبکه را برایتان فراهم می‌کند.رک ها یا باز هستند یعنی دیواره و در ندارند و یا بسته هستند که در و دیوار دارند. چون سخت افزارهای شبکه از استاندارد خاصی پیروی می‌کنند، رک هم با رعایت این استانداردها در اندازه می‌توانند به راحتی انواع سخت افزار شبکه را در خود جای دهند.رک معمولا از جنس استیل است گاهی اوقات هم از آلومینیوم با روکش رنگی ارایه می‌شوند.

download 3 4

چرا به رک نیاز داریم؟

  • نگهداری راحت تر از سرور و تجهیزات شبکه:

برخی رک ها چرخدار هستند. برخی هم طبقاتشان کشویی است یعنی راحت تر می‌توانید به سرورتان دسترسی یابید. اینجوری لازم نیست روی سرور خم شوید و سرتان به بالای میز و طبقات بخورد. همچنین انجام سرویس های دوره ای و تعمیرات هم ساده تر قابل انجام است. برای انجام تعمیرات و سرویس سخت افزاری، زمان کمتری لازم است و حتی ممکن است بر میزان هزینه ساعتی که به سرویس کار پرداخت می‌کنید تاثیرگذار باشد.

  • افزایش امنیت:

دسترسی به شبکه از طریق تجهیزات شبکه، نکته مهمی است که باید برای حفظ امنیت شبکه تان به آن توجه لازم و کافی را داشته باشید. پس برای حفظ امنیت، در را قفل نکنید و پنجره را باز بگذارید.

با استفاده از رک مناسب برای سرور و سخت افزارهای شبکه، لایه امنیتی جدیدی برای آنها و البته اطلاعاتتان فراهم می‌کنید. جلوگیری از دسترسی افراد غیرمجاز به سرور و تجهیزات شبکه، از جمله مهمترین کاربردهای Rack سرور و شبکه است. حتی کارمندان نظافت هم برای نظافت اتاق سرور به سرورها دسترسی نخواهند داشت.نگهداری سرور و تجهیزات شبکه در رک باعث می‌شود صدمات ناشی از ضربه و افتادن، زلزله و بلاهای طبیعی بسیار کاهش یابد و مکان امن تری برای تجهیزاتمان فراهم می‌کند.

  • افزایش کارایی:

گردش هوا باعث بهبود عملکرد سیستم ها می‌شود. سیستم های پردازشی تولید گرما می‌کنند و اگر تهویه مناسب در محیط نگهداری آنها انجام نشود، افزایش دما اتفاق می‌افتد که تاثیر مستقیم بر سلامت و کارایی سیستم می‌گذارد. کنترل دما و رطوبت و گردوغبار، در داخل رک بسیار راحت تر است.

download 1 3

ابعاد و سایز رک

عرض رک و تجهیزات شبکه می‌تواند 19 اینچ معادل 48.26 سانتی متر باشد و یا 24 اینچ (60 سانتیمتر) و یا 30 اینچ (75 سانتیمتر).

ارتفاع رک یکی از مهمترین مولفه هایی است که هنگام انتخاب کردن رک وجود دارد چرا که ارتفاع رک است که مشخص می‌کند چه تعداد تجهیزات و دستگاه در رک قابل نصب است. ارتفاع رک در حقیقت بیانگر تعداد فضای رک قابل استفاده است.

ارتفاع رک را با واحد یونیت Rack Unit بیان می‌کنند. هر یونیتِ رک برابر است با 1.7 اینچ که معادل 4.4 سانتی متر است. مثلا سرور 2 یونیته ارتفاعی برابر با 3.4 اینچ معادل تقریبا 9 سانتی متر ارتفاع دارد. رک های 42 و 45 و 48 و حتی 58 یونیت هم داریم.

برای قرارگیری نگهدارنده کابل افقی و دیگر مولفه ها و همچنین برای ارتقای سیستم ها در آینده باید فضای کافی در داخل رک در نظر بگیرید. پس هنگام خرید رک باید به این نکته توجه داشته باشید.

download 2 3

انواع رک

رک دیواری

رک های دیواری در اندازه های 2 و 4 و 6 و 9 و 12 و 15 یونیت وجود دارد. عمق رک های دیواری 30 و 40 و 45 و 60 سانتیمتر است.

کاربرد رک دیواری کجاست؟ رک دیواری باعث صرفه جویی در فضا می‌شود و جاهایی که کمبود جا داریم و یا رک ایستاده قابل استفاده نیست، کاربرد دارد. همچنین جاهایی که تعداد تجهیزات شبکه کم است مانند شبکه های خانگی و کوچک، و یا تجهیزات Edge را در رک دیواری قرار می‌دهیم (مانند جایی که قسمتی از شبکه است). تجهیزات Edge  تجهیزاتی هستند که ارتباط دو شبکه را برقرار می‌کنند مثلا ارتباط دو بخش از شرکت و سازمان؛ و کار روتینگ و فیلترینگ و … انجام می‌‌دهند.

در قسمت جلو، درب رک وجود دارد که ممکن است فلزی باشد یا شیشه‌ای. در شیشه‌ای باعث می‌شود دید کافی به داخل رک داشته باشید و بهتر است از جنس شیشه نشکن باشد. این در برای تامین امنیت فیزیکی، قفل هم دارد.

می‌توانید پاور یونیت های 3 پورت و چهار پورت و فن روی رک دیواری نصب کنید.

download 4 4

رک ایستاده

رک ایستاده هم برای نصب سرور و هم تجهیزات شبکه استفاده می‌شود. کاربرد رک ایستاده در دیتاسنترها و جاهایی است که تعداد تجهیزات سرور و شبکه، زیاد است. بیشتر مواردی که رک های دیواری دارند، رک های ایستاده  هم دارند با این تفاوت که رک های شبکه ایستاده بزرگترند و رو ی زمین قرار می‌گیرند و ممکن است چرخ و پایه ضد زلزله هم داشته باشند. با وجود چرخ ها می‌توانید نت رک و سرور رک را جابجا کنید و یا 360 درجه بچرخانید.

رک های دیواری در اندازه های 12 و 14 و 18 و 22 و 24 و 30 و 36 و42 و 44 و47 یونیت وجود دارد. عمق رک های دیواری 60 و 80 و 100 سانتیمتر است. پس تحمل وزن زیاد تجهیزات را دارد مثلا 500 کیلوگرم.

امکان نصب یک تا چهار فن و نصب پاور ماژول با تعداد پورت زیاد مثلا 8 پورت و 9 پورت دارد.

رک ایستاده یا به صورت کامل و آماده است و یا به صورت ماژول است و در محل مشتری اسمبل می‌شود.

download 5 2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *